Tiedustelut ja yhteydenotot: 044 550 4801
Yleiset tiedustelut ja yhteydenotot: 044 550 4801

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminnalla on Mäntykodissa jo vuosikymmeniä pitkät perinteet. Toiminnan tavoitteena on olla mielekästä ja antavaa, sekä vapaaehtoisille että ikäihmisille.

Vapaaehtoisilla on mahdollisuus toimia monipuolisissa tehtävissä Mäntykodilla

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori perehdyttää ja tukee uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Vapaaehtoiset kokoontuvat kuukausittain vertaistuelliseen vapaaehtoispalaveriin. Vapaaehtoisille tarjotaan mahdollisuus osallistua Varesin järjestämään vapaaehtoistoiminnan peruskurssille. Vapaaehtoisia kutsutaan myös mukaan Mäntykodin ja eri yhteistyökumppaneiden järjestämiin koulutuksiin.

Kaksi kertaa vuodessa vapaaehtoisille järjestetään virkistystoimintaa kiitokseksi heidän antamastaan ajasta ikäihmisille. Olemme käyneet mm. retkillä, teatterissa ja konserteissa. Vapaaehtoisemme ovat vakuutettuja.

Mikko Otsamo, vapaaehtoistoiminnan kordinaattori
Kysy lisää vapaaehtoistoiminnastamme!
Mikko Otsamo, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Vapaaehtoisuuden monet mahdollisuudet

Ulkoilukaveri, porinakaveri, kahvittelukaveri – Vapaaehtoistoimintamme koostuu monenlaisista ja monen tyyppisistä aktiviteeteista sekä tavoista tarjota mielekästä tekemistä ikäihmisille.

Riksakaveri

Mäntykodin Terttu-riksan kyytiin mahtuu kaksi kaverusta! Haluaisitko sinä tutustua Ouluun yhdessä asukkaiden kanssa riksan kyydissä istuen? Tule mukaan tueksi ja turvaksi kyydissä istuvalle asukkaallemme. Riksaa polkee aina koulutettu riksaluotis tai -kapteeni.

Riksakaveriksi voit ilmoittautua kulttuurihoitaja Mikolle puh. 044 550 4808, niin Mikko ottaa sinuun yhteyttä, kun riksakaverille olisi tarvetta.

Ulkoilukaveri

Ulkoilukaverina voit toimia yksin tai porukassa. Säännöllisesti Mäntykodilla järjestetään ulkoiluiltapäivä TORSTAISIN klo 14.

Voit sopia yksittäisitä ulkoiluista myös muina ajankohtina henkilökunnan kanssa. Tällöin ole yhteydessä heihin edellisenä päivänä. Ulkoilu tapahtuu lähiympäristössä tai Lassintalon pihapiirissä. Henkilökunta ohjaa ja opastaa sinua ja pukee ulkoilutettavan valmiiksi.

Porinakaveri

Mikään ei piristä päivää paremmin kuin mukavat porinat!

Asukkaamme viettävät paljon aikaa yksin huoneissaan, joten puhekaverin tarve on usein suuri. Tule sinä ilahduttamaan jutuillasi heitä! Porinakaveritoimintaa voit tehdä omien resurssiesi mukaan silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Sovi kuitenkin tulostasi henkilökunnan kanssa, he osaavat ohjata sinut porinakaveria kaipaavan asukkaan luokse. Porinakaverina voit myös vaikka lukea asukkaille lehtiä tai kirjoja.

Kahvikaveri

Kesän tullen Mäntykodilla kahvitellaan viikoittain tiistaisin ulkona klo 14. Tule mukaan kahvittelemaan. laulamaan ja seurustelemaan asukkaidemme kanssa.

Hemmotteluryhmäläinen

Vanhassa Mäntykodissa hemmotteluryhmäläisten vierailut olivat arjen kohokohtia! Käsi- ja jalkahieronnat, kauniit kiharat ja lakatut kynnet ilahduttivat kerran kuukaudessa vierailleiden hemmottelijoiden jäljiltä monia asukkaitamme. Henkilökunta ohjaa ja opastaa hemmottelua kaipaavien asukkaiden luokse.

Nettipiiri

Levyraati, toivotuimmat laulut ja sävelmät, Youtubesta Muistiyhdistyksen lauluvideot, YleAreenan aarteet ynnä muuta. Haluaisitko sinä tulla näyttämään ja soittamaan asukkaillemme tietokoneen tai iPadin välityksellä monenlaista sisältöä internetistä?

Ohjaamme sinua mielellään laitteiden käyttöön. Tämän vapaaehtoistehtävän voit sopia etukäteen Mikon kanssa ja toteuttaa nettipiirin silloin kuin sinulle se sopii, kerran viikossa tai harvemmin.

Tapahtuma-avustaja

Taas on aika juhlien! Ja Mäntykodissa on aina osattu juhlia. Juhlajärjestelyissä tarvitaan aina ahkeria apukäsiä. Tulossa on juhannusjuhlaa ja elojuhlaa, muutama mainitaksemme. Kahvinkeittäjiä ja makkarangrillaajia tarvitaan aina sekä henkilökohtaisia avustajia juhliin osallistuville asukkaillemme.

Saattoapu

Ajoittain tarvitsemme kipeästi saattoapua asukkaiden käynneille esimerkiksi Avohoitotaloon, OYS:aan tai hammaslääkäriin. Ilmoittaudu Mikolle jos sinulle voi silloin tällöin pirauttaa ja pyytää saattajaksi.

Jotain muuta, ehdota!

Onko sinulla joku oma taito tai mielenkiinnonkohde, jonka haluaisit jakaa asukkaillemme?

Tykkäätkö laulaa tai laulattaa? Soittaa jotain instrumenttia? Runopiirikin meillä on joskus toiminut. Nautitko piirtämisestä tai maalaamisesta ja tekisit sitä mielellään yhdessä vanhustemme kanssa? Tykkäätkö muistella tai pelailla erilaisia pelejä?

Kerro meille mitä haluaisit tehdä asukkaidemme kanssa, niin suunnitellaan yhdessä!

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Voit ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai lähettää yhteydenoton sähköisellä lomakkeellamme.